• Demo-ex
  • −20%
  • SÅLD!

Hagström 67´ Viking II - Wild Cherry Transparent

8 396,00 kr 10 495,00 kr Spara −20%

(inkl. moms)

A4068035

Den ikoniska & legendariska modellen från 1967 är tillbaka!

SÅLD!

Skickas inom 1-3 dagar

14 dagars ångerrätt

Kontakta oss för en video-demo!

Har du en fråga? Ring 08-410 510 90

Hagström 67' Viking II - Elgitarr i finishen Wild Cherry Transparent 

Klassisk modell med ihålig kropp av laminerad lönn & hals av maple med greppbräda i Resinator Wood.
Hagströms Dual Coiled Mini-Humbuckers levererar ett sound som tar dig tillbaka till rockens gyllene period men som moderniserats med push/pull-kontroller så du att splitta mickarna för möjligheten till ett modernare & mera varierat sound.
För att ge ytterligare godis för ögonen har den läckert designade gitarren i sin exklusiva finish fått guldplätterat hardware som ytterligare en krona på verket!

Specifikation 67' Viking II:

  • Färg: Wild Cherry Transparent 
  • Modellbeteckning: VIK67-WCT
  • Kropp: Hollow-Body i Canadian Maple (Lönn)
  • Hals: Canadian Hard Maple - 22 Medium Jumbo-band / 24,56” Mensur
  • Greppbräda: Resinator Wood - 15” Radie
  • Översadel: 40mm
  • Mikrofoner: 2st Hagström H-52 AlNiCo 5
  • Stämskruvar: Gjutna Hagström 18:1 Die Cast
  • Stall: Long Throw Tune-O-Matic Bridge med Hagstrom Trapeze Tail Piece
  • Halsinfästning: Bolt-on
  • Kontroller: 2st Volym- & 2st Tonkontroller med Push/Pull
  • Pickupswitch: 3-läges

 

H-Expander - Hagströms revolutionerande dragstång!

Alla Hagströms elgitarrer & basar har den patenterade H-Expandern som har en H-profil som namnet hintar om. 
Det är en förstärkning till dragstången som är otroligt lätt, slimmad & spänner i båda ändarna av halsen vilket ger lättjusterade halsar som dessutom håller sig raka även när halsarna är väldigt  tunna. Den H-formade förstärkningen till dragstången gör inte bara halsarna superstabila utan är även en bidragande orsak till Hagströms unika ton med en lång sustain & en mjuk attack.
 

Hagström - En svensk klassiker!

Likt svenska popartister och sportstjärnor satte Hagström en härligt blågul prägel på övriga världen när det begav sig. Hagströms gitarrer, tillverkade i Älvdalen i Dalarna, har använts av de otvivelaktigt största i branschen och med unik konstruktion och design på sina gitarrer gjorde man sig världsberömd under en handfull decennier på 1900-talet. Numera är dessa instrument givetvis kultförklarade och att så många av dem fortfarande är i ett häpnadsväckande gott skick bevisar att man redan då förstod sig på god kvalitet inom Hagströms fabriksväggar.

Reinkarnation - Hagström återuppstår!

Ända sedan dörrarna till Hagströms gitarrfabrik slogs igen i början på 1980-talet hade rykten florerat. Man hade hört viskningar och antydningar bland entusiaster och rättrogna: "Hagström är tillbaka, Hagström har återuppstått!" För vissa ett dåligt skämt, för andra en spännande myt. Beviskrävande allmänkritiker fick länge vatten på sina kvarnar. Men hör och häpna, likt fågel Fenix reste sig den hyllade svensken ur askan och ett helt gitarrfolk tilläts jubla.
Legenden från Älvdalen var tillbaka!

Gränsöverksridande samarbeten!

Så som det anstår en modern nordbo har Hagström sedan länge insett värdet av ett gränsöverksridande samarbete. Med hjälp av gitarrexperter runt om i världen har de berömda klassiska modellerna åter igen sett dagens ljus och nya modeller har utvecklats. Flera av Hagström's populära klassiker, raffinerade och tidsenligt förändrade finns nu tillgängliga tillsammans med helt nya modeller som bygger på gamla Hagströmska förebilder. Naturligtvis är det bästa av den moderna tidens framsteg tillsammans med det traditionella och framgångsrika Hagström-tänket implementerat i denna lineup.
Nog om detta, du ser ju själv: Hagström – För traditionen vidare!

A4068035