Leveransvillkor

Leveranstid

Vi strävar alltid efter att skicka din beställning inom 1-3 arbetsdag från det att du lagt din order. Vi föredrar att låta vår verkstad kolla varorna för att säkerställa att de är optimerade innan vi skickar ut instrument. Större beställningar och förstärkare kan ta längre tid.  Detsamma gäller under rea och högtider då antalet ordrar ökar. För beställningsvaror varierar leveranstiden beroende på tillgång. Vanligtvis skickas varorna 7-10 arbetsdagar efter det att du lagt din order. Skulle detta ändras kontaktar vi dig.

Fraktsätt

Ordrar inom Sverige skickas med DHL som levererar ditt paket till närmaste utlämningsställe. Vid beställning av skrymmande varor, som tex större förstärkare, skickas dessa med DHL och levereras direkt hem till dig.

Returer / Byten / Öppet köp

 • När du handlar på distans via Oscarguitars.se har du normalt ångerrätt i 14 dagar på din order, men det finns vissa undantag såsom specialtillverkade produkter.
 • Returrätten gäller inte: rea-varor, öppnade förbrukningsvaror, installerade mikrofoner, rör och specialbeställda ej lagerförda varor. 

 • Nya produkter måste vara i nyskick och kunna säljas som ny. 

 • Begagnade produkter returneras i samma skick som de levererades.

 • I vår fysiska butik erbjuder vi 7 dagars bytesrätt.

 • Inga returer från företag som köper inom EU med VAT nummer.


Kostnad för returfrakt inom Sverige

 • Mindre paket kostar 69 kr

 • Gitarrer och förstärkartoppar under 20 kg kostar 149 kr (med vissa undantag).

 • Vid skrymmande varor som tex högtalarlådor och stora förstärkare tar vi ut den verkliga kostnaden.


Så gör du en retur

 1. Mejla oss på info@oscarguitars.se och meddela oss om din retur.

 2. Vi skickar en returfraktsedel till dig som du fäster på emballaget. 

 3. Paketet lämnas in till ditt DHL ombud. 

 4. Så snart vi mottagit och kontrollerat din retur, betalar vi tillbaka dina pengar, eller byter ut varan så fort vi bara kan.

Retur vid Reklamation

 1. Undersök noga att det är varan som det är fel på och inte kringutrustning som kablar osv. Skickar vi returfraktsedel och det inte är fel på varan när vi tagit emot den kommer vi debitera dig som kund för frakten till och från oss.

 2. Vi skickar en returfraktsedel till dig som du fäster på emballaget. 

 3. Paketet lämnas in till ditt DHL ombud. 

 4. Så snart vi mottagit och kontrollerat din retur, betalar vi tillbaka dina pengar, eller byter ut varan så fort vi kan.