Vanliga frågor

F: Kan ni intonera min gitarr?

S: Ja det gör vi, men för att göra en bra intonering krävs en hel genomgång av gitarren, dvs. justera dragstången, kolla att greppbrädan är problemfri och justera stränghöjd både vid stallet och i översadeln. Gitarren behöver också ha nya strängar av rätt märke och tjocklek. Vi gör detta som ett paket för elgitarr, då ingår standardsträngar. På en akustisk gitarr krävs en heljustering, samt att man tillverkar en ny stallsadel i ben som kostar lite extra.

F: Jag behöver bara byta strängar på min gitarr, gör ni det och vad kostar det?

S: Vi rekommenderar att man lämnar in gitarren för en heljustering för att få ett optimalt resultat. 1000-1500kr beroende på instrumenttyp.

F: Vad kostar det att byta pickup i min elgitarr?

S: Om det rör sig om ett byte av en enstaka pickup brukar det kosta 500-800 kr för arbetet. Behöver det däremot fräsas och modifieras plektrumskydd, till kommer kostnad för detta.

F: Vad kostar det att sätta in en mikrofon i min akustiska gitarr?

S: Beroende på vilket miksystem som man väljer ligger priset för arbetet på 500-800 kr.

F: Hur lång tid tar min reparation?

S: Beroende på arbetsmängden tar det generellt mellan 7-14 dagar innan din service eller reparation är klar. Har du bråttom kan du mot ett tillägg få ditt instrument färdigt snabbare.

F: Klarar ni även av renoveringsjobb på s k vintageinstrument (över 30 år gamla samlarobjekt) där originaldelar är viktiga att bevara, och där limtyper etc måste matchas exakt för att inte sänka värdet på instrumentet?

S: Utan att skryta: Vi är noggrannt pålästa på området och har ofta detaljerade överläggningar med alla kunniga Vintagespecialister i Jam Gitarrers personal för att uppnå resultat i absolut världsklass.