Vanliga frågor

F: Kan ni intonera min gitarr?

S: Ja det gör vi, men för att göra en bra intonering krävs en hel genomgång av gitarren, dvs. justera dragstången, kolla att greppbrädan är problemfri och justera stränghöjd både vid stallet och i översadeln. Gitarren behöver också ha nya strängar av rätt märke och tjocklek. Vi gör detta som ett paket för elgitarr, då ingår standardsträngar. På en akustisk gitarr krävs en heljustering, samt att man tillverkar en ny stallsadel i ben som kostar lite extra.

F: Jag behöver bara byta strängar på min gitarr, gör ni det och vad kostar det?

S: Vi rekommenderar att man lämnar in gitarren för en heljustering för att få ett optimalt resultat. 1000-1500kr beroende på instrumenttyp.

F: Vad kostar det att byta mick i min elgitarr?

S: Om det rör sig om ett byte mellan lika stora mickar brukar det kosta runt 600 kr per mick för arbetet. Behöver det däremot fräsas och modifieras plektrumskydd, till kommer kostnad för detta.

F: Vilken lacktyp använder ni, och vad kostar det att lacka om en gitarr?

S: Vi använder oss enbart av cellulosalack, och kostnaden varierar från fall till fall, bl.a. beroende på vilken typ av instrument det rör sig om och hur mycket förarbete som krävs för att applicera den nya lacken, sunburst etc. Det brukar röra sig om mellan 7-12000 kr.

F: Klarar ni även av renoveringsjobb på s k vintageinstrument (över 30 år gamla samlarobjekt) där originaldelar är viktiga att bevara, och där limtyper och lacktyper etc måste matchas exakt för att inte sänka värdet på instrumentet?

S: Utan att skryta: Vi är noggrannt pålästa på området och har ofta detaljerade överläggningar med alla kunniga Vintagespecialister i Jam Gitarrers personal för att uppnå resultat i absolut världsklass.

Broken guitar