Svenskt Gitarrbyggarcentrum

Gitarrverkstaden ligger mitt i vår butik på Roslagsgatan 7 och heter "Svenskt Gitarrbyggarcentrum".
Här jobbar dagligen 3 utbildade gitarrbyggare. Samtliga är utbildade på det som tidigare hette Carl Malmstens Gitarrbyggarutbildning men som idag heter Musik Instrument Akademien och håller till i Upplands Väsby. Butiken har idag ett nära samarbete med skolan och stöttar helhjärtat dess utveckling, hantverkstraditionen måste leva vidare!

Här träffar du Mats Nordwall (Nordwall Instrument, veteranen i verkstaden som började redan 2006), Joakim Grahn (Grahn Instruments, anslöt 2012) och Carl Åberg (CA-guitars, anslöt 2016) och de tar gärna emot möjliga och omöjliga jobb och deras skills är enastående! Här kan du alltså få hjälp med service, restaurering och custombyggen.
Alla som följer oss på Facebook vet att Oscar aldrig sitter still utan reser land och rike runt för att köpa in vintage/second hand instrument till butiken som alla behöver renoveras innan försäljning. Hos Svenskt Gitarrbyggarcentrum blir jobbet gjort enligt konstens alla regler.


Sedan 2002 har verkstaden hanterat nära 35000 inskrivna patienter åt både privatpersoner och butiken.
Här återfinns en enorm kunskapsbank och erfarenhet som gör oss stolta dagligen.

Mats Nordwall

Mats Nordwall spelar cittern

Gitarrbyggare/instrumenttekniker utbildad på Carl Malmstensskolan 2003-2006, som innehar både mästarbrev, kandidatexamen samt gesällbrev i gitarrbyggeri. Specialinriktad på stålsträngade gitarrer samt folkmusikinstrument såsom mandoliner, mandolor/bouzoukis och citterns. Förutom att reparera instrument i vår verkstad så bygger även Mats instrument på beställning, bl.a. finns några av sveriges främsta folkmusiker i hans snabbt växande kundkrets. Mats har dessutom en display med demoinstrument för provspelning utanför själva verkstaden, men på grund av hög efterfrågan säljer de ofta slut.

www.nordwallinstrument.com

Carl Åberg

Carl Åberg har tagit Mästarbrev

Utbildad gitarrbyggare på Musikinstrumentakademien 2012-2015, fick gesällbrev 2015 och mästarbrev 2021. Har egen verkstad på Södermalm där han specialiserat sig på att bygga stålsträngade akustiska gitarrer, vilket är ett område där han förstås besitter stor kunskap. Ett par av hans modeller brukar finnas att testa i vår butik, och utan att låta allt för partiska måste vi understryka att det är några av de bästa akustiska gitarrer vi testat. För priset av en lite finare märkesgitarr får du ett helt unikt handbyggt instrument som är minst lika bra, testa dessa en extra gång när du ska köpa nästa gitarr.

www.ca-guitars.com

Joakim Grahn

Joakim Grahn i hatt

Instrumentmakare utbildad vid Musikinstrumentakademin i Stockholm 2009-2012 med svenskt mästarbrev och gesällbrev. Han tilldelades stipendiet "Årets gesäll" 2012 vid en ceremoni i Stadshuset. Joakim har specialinriktat sig på att bygga baryton och basinstrument. Hans oerhört stora kunskap och erfarenhet av gamla vintage-instrument, som är lite av ett specialintresse, gör honom till en ovärderlig person i verkstaden.

grahninstruments.se