• Martingitarrer hängandes på en butiksvägg
  • Martingitarrer hängandes på en butiksvägg
  • Martingitarrer hängandes på en butiksvägg

C.F. Martin & Co.

C.F. Martin & Co. etablerades redan 1833. C.F. Martin föddes i Tyskland, där han hade lärt sig att tillverka gitarrer som del av en lång familjetradition. 1833 emigrerade han till USA och etablerade först ett relativt blygsamt gitarrmakeri i New York. Året 1858 hade verksamheten expanderat och en fabrik med anställda gitarrmakare etablerades i Nazareth, Pennsylvania.

Idag är Martin fortfarande ett av världens ledande gitarrmärken och associeras med många kända artister. Kommer du på någon känd gitarrist som spelar på en Martin?

För oss här på Oscar Guitars har Martin en särskild plats i hjärtat. Oscar Björklund gjorde själv både sin praktik som gitarrbyggare och tog senare sitt gesällbrev i Martins ursprungsort, tyska Markneukirchen, ett mecka för musikinstrumentbygge sedan över 350 år.

För många år sedan fick vi möjlighet att köpa in en unik fiol byggd av företagets grundares farfars far, byggd 1754, och denna finns idag på display i vår butik. Ett stycke musikhistoria som vi diskuterat många gånger med museum både i USA och i Tyskland. Se första länken nedan för mer info.

Välkommen in och prova Martin Guitars på Oscar Guitars! /OG

Related Products